Yritys

Työkaluvalmistusta neljännessä sukupolvessa

Jorma MarkkanenKun Jorma Markkanen vuonna 1970 aloitti työkaluviilaajana Hackman Oy Ab:n tehtaalla Sorsakoskella, noudatti hän isänsä ja isoisänsä esimerkkiä. Myös he olivat työskennelleet 1890-luvun alussa perustetun aterin- ja kattilatehtaan työkaluosastoilla, missä parhaimmillaan 90 työntekijän voimin tuotettiin kaikki konsernin tehtaiden tarvitsemat työkalut. Niitä tehtiin tilauksesta myös muille yrityksille.

Työkaluosasto lakkautettiin Hackmanin lopettaessa aterinten valmistuksen Sorsakoskella vuonna 2001. Säilyttääkseen työnsä päätti tiiminvetäjänä toiminut Jorma Markkanen perustaa oman yrityksen. Niin syntyi SK-Tools.

Markkasen lisäksi SK-Toolsille toivat vankkaa osaamista hänen entiset työtoverinsa Hackmanilta. Vuonna 2002 perustettu SK-Tools teki työkaluja ja koneistusta aluksi oman paikkakunnan yrityksille, asiakaskunnan laajetessa nopeasti koko maahan. Samalla SK-Toolsin ydinosaamiseksi vakiintui syväveto-, leikkaus-, jono- ja taivutustyökalujen suunnittelu, valmistus ja huolto.

Vuonna 2011 tapahtuneen sukupolvenvaihdoksen myötä vetovastuun SK-Toolsissa otti Jorman tytär Sini Markkanen. Yrityksessä lähes sen perustamisesta saakka työskennellyt Sini seuraa ylpeänä isänsä, isoisänsä ja isoisoisänsä jälkiä koneistuksen ja työkaluvalmistuksen parissa, luotsaten SK-Toolsia kohti tulevia vuosia ja vuosikymmeniä.

Tänä päivänä SK-Tools toimii edelleen Sorsakosken perinteikkäässä teollisuuskylässä työllistäen kymmenen henkilöä. Yrityksen päämääränä on vastata myös tulevaisuudessa asiakkaidensa kehittyviin tarpeisiin laadukkaalla ja asiantuntevalla suunnittelu- ja valmistuspalvelulla.